&Robin viert 2-jarig bestaan met 40ste klant!

We schrijven september 2016. Het is intussen 6 jaar geleden dat Ine Meeussen Ufinity oprichtte, maar nu wordt het tijd om naast de CFO, ook zaakvoerders van kmo’s zónder aparte financiële afdeling bij te staan met financiële expertise. Zo ontstaat het idee om &Robin op te richten. Een initiatief dat er voor zou gaan zorgen dat ook kmo’s met een personeelsbestand van 6 à 150 werknemers op tijdelijke basis toegang zouden krijgen tot financiële expertise op maat.

Twee jaar later mag &Robin 2 kaarsjes uitblazen én dat moment ook nog eens vieren met haar 40ste klant. “Ons netwerk is nu voornamelijk gevestigd in de regio Kempen & Antwerpen. Met een kantoor in Herentals en een in Kontich, hoeft dat natuurlijk niet te verbazen. Het is fijn om te zien hoe het ondernemerschap in deze regio’s blijft uitbreiden. Het werkt inspirerend én aanstekelijk, zo heb ik het graag.” aldus Ine Meeussen.

“Net daarom vind ik het ook zo belangrijk om die dappere ondernemers de kans te bieden hen te ontlasten van administratieve en financiële “rompslomp” die bij het runnen van een eigen zaak komt kijken. Als ondernemer weet ik maar al te goed dat dat niet mijn favoriete dagelijkse bezigheid is. Financiële expertise moet daarom gemakkelijk toegankelijk én op maat van de behoeften ingezet kunnen worden.”

“Vooral onze dienst “CFO-as-a-service” doet het goed. De nood aan een financieel directeur is er in elke onderneming, maar voor een kmo is het niet zo evident om zulk profiel vast in dienst te nemen, laat staan fulltime. Daarom bieden we die expertise aan op part-time basis en echt op maat van de onderneming, met een “Robin” (financieel expert bij &Robin) die bij de omgeving past. Zijn werk begint waar dat van de boekhouder stopt.”

“Op vlak van het ‘ontlasten’ van de ondernemer, blijf mij het verhaal bij onze klant Robrechts & Thienpont enorm bij. Daar gaf zaakvoerder Paul aan dat alle bedrijven die in een “step-up”-fase gebaat zijn bij CFO-as-a-service, voornamelijk als ze te maken krijgen met een snelle groei. Het is zeker een aanrader wanneer financiële rapportering en inzichten belangrijker worden”, laat ook Business Manager Elisabeth weten.

Ons verhaal werd opgepikt door de redactie van Made In Kempen.