“Dankzij CFO-as-a-service zagen we de balans van rood naar groen kantelen.”

Carl Beniest, zaakvoerder Fooddesk

We maakten verlies. Of althans, dat dachten we.

“Op boekhoudkundig vlak zaten we in slechte papieren. &Robin bracht ons met de CFO-as-a-service de inzichten waarnaar we op zoek waren. Wat bleek? In realiteit deden we het eigenlijk zo slecht nog niet. Integendeel zelfs. De punctualiteit van de Robin die ons wekelijks komt bijstaan, toegegeven soms tot vervelens toe, dwingt ons om steeds opnieuw dieper in te gaan op onze cijfers.”

“Al snel hadden we door dat zijn werk nodig was, geeft zaakvoerder Carl Beniest van Fooddesk toe. Onze boekhouder deed zeker zijn job, maar intussen groeit onze startup razendsnel en hebben we nood aan een meer uitgebreide aanpak.”

De Robin maakt echt deel uit van het bedrijf, hij voelt niet aan als een externe.

“Door die aanpak weet hij exact wat er in ons bedrijf leeft, kan hij alles op de voet volgen en kort op de bal spelen. Volgens de bank zag onze balans er niet goed uit, maar de Robin kon ons geruststellen. Hij kuiste onze balans mee op en kreeg die zelfs weer positief. Hoe dan? Door onze investeringen zichtbaar te maken. We werken met een zware, belangrijke software, waar jaren tijd en geld in geïnvesteerd werd. Het is erg moeilijk om daar een exacte waarde op te kunnen kleven.”

“De Robin schreef verschillende softwarebedrijven aan om een waardeschatting te maken van onze software. Door vergelijking en analyse, waren we in staat een waarde te kleven op onze software, en dus ook op onze investering. Daardoor werd onze balans positief, wat een enorme opluchting was en ons weer nieuwe moed gaf om door te gaan.”

“Eén dag per week is de Robin op de werkvloer aanwezig en dwingt hij ons om onze cijfers au sérieux te nemen. Het is dat extra duwtje in de rug dat we nodig hebben. Nu kunnen we onze weg richting het buitenland, waar we een partner zoeken, eindelijk concreet maken en ons weer focussen op ons groeiproces.”

&Robin zorgde voor CFO-as-a-service

Elisabeth Domus

Business Manager

Meer referenties