“Onze cashflow is sterk verbeterd & zo ook mijn nachtrust”

Piet-Hein van Spaendonck, Brasserie Flor

“Na een verbouwing van 6 maanden hebben mijn vrouw en ik begin 2017 Brasserie Flor geopend”, vertelt zaakvoerder Piet-Hein Van Spaendonck. “We hebben het geluk gehad om meteen mooie omzetten te draaien. Uiteraard ging niet alles van een leien dakje, maar al bij al hebben we op korte tijd een goede organisatie neergezet.”

Ik had geen duidelijk zicht op financiële gegevens om onderbouwde beslissingen te nemen.

“Vorig jaar in april kregen we de kans om er enkele ruimtes bij te nemen en te gebruiken als vergaderzalen en feestzaaltjes. Dat ging gepaard met hogere omzetten, maar ook met hogere kosten. In het najaar was ik letterlijk de financiële kluts kwijt. Ik had geen duidelijk zicht op financiële gegevens om onderbouwde beslissingen te nemen.”

“Op een zondagochtend zat ik achter mijn computer en zag een advertentie van &Robin. Ik begon te lezen en zag de oplossing voor al mijn pijnpunten als service op hun site staan. Een paar dagen later ontmoette ik Elisabeth, Business Manager bij &Robin, en vonden we samen een gepaste CFO, Koen.”

We ontdekten hoe je door kleine aanpassingen enorme verschillen kunt maken.

“We werken sinds november samen met Koen. Eerst heeft hij een grondige scan van onze boekhouding gemaakt en mij zo een realistische kijk op onze boekhouding gegeven. Door middel van handige rapporten liet hij me zien hoe je door kleine aanpassingen enorme verschillen kunt maken. Na iets meer dan een half jaar hard knokken kunnen we nu zeggen dat we goed bezig zijn. De cashflow is sterk verbeterd & zo ook mijn nachtrust.”

Koen is de sparringpartner die ik miste om de juiste beslissingen te nemen.

“Doordat we met heel passie dag in dag uit op de vloer staan en daar onze handen mee vol hebben, namen we vaak beslissingen met ons buikgevoel. Nu kunnen we die ook eindelijk staven met een doordacht financieel plan.”

“Aangezien we nog altijd plannen hebben om sterk te groeien, met hopelijk binnenkort nog een hotel concept, kan ik het mij niet voorstellen dat te doen zonder Koen. Hij is de financiële & strategische sparringpartner die ik miste om de juiste beslissingen te nemen.”

&Robin zorgde voor CFO-as-a-service

Elisabeth Domus

Business Manager

Meer referenties