Our CFO, at your service

CFO, CEO, COO, CIO, C – oh help no

In grote ondernemingen is een afzonderlijke financiële afdeling met een CFO of financieel directeur, die rapporteert aan de CEO, standaard aanwezig. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor het beheer van de financiële risico’s, het opstellen van de financiële administratie en het uitvoeren van het financiële beleid binnen een organisatie.

In kleine en middelgrote ondernemingen is er geen financieel directeur. De zaakvoerder doet wel beroep op een externe accountant om hem bij te staan bij het financieel beleid. In het begin is dat zeker voldoende, maar een groeibedrijf met ambitie zal al snel tegen enkele beperkingen aanlopen.

Zo komt elke kmo op een kantelpunt

Om te voorkomen dat de groei van je bedrijf stagneert, is het tijd om meer te professionaliseren. Financiële knowhow in huis halen is een must, maar er zijn onvoldoende budgetten om een financieel directeur vast in dienst te nemen. En dat is het moment waarop een CFO-as-a-service interessant kan worden.

CFO-as-a-service

Een CFO-as-a-service in huis halen, is hetzelfde als op een betaalbare en flexibele manier een financieel directeur in huis halen. De senior CFO zal een aantal dagen per week zijn kennis ter beschikking stellen aan de kmo. De kmo betaalt enkel de gepresteerde uren.

Een sterke financiële directeur verhoogt je inzichten. Zo kan je risico’s beter inschatten en sneller de juiste beslissingen nemen. Je krijgt meer tijd vrij voor je core business, je klanten en je personeel. Je kan je weer gaan focussen op het groeiverhaal van jouw onderneming.

Wat een CFO concreet kan betekenen voor jouw onderneming?

Een overzicht van het takenpakket van een CFO.

&Robin biedt deze dienst aan. Een CFO-as-a-service, als klankbord, als rechterhand, als… Batman & Robin: de ondernemer en zijn financiële sidekick. Betaalbaar en flexibel. Meer weten? Elisabeth beantwoordt met plezier al je vragen.

Elisabeth Domus
Elisabeth Domus

Business manager &Robin
+32 3 450 71 31
+32 476 86 25 59
elisabeth.domus@androbin.be